Blog

Івано-Франківську ТПП відвідала Торгівельний аташе Посольства Австрії в Україні пані Габріеле Хасельсберге
Автор
Перегляди 485
Дата публікації 2023-05-18

17 травня 2023 року Івано-Франківську ТПП відвідала Торгівельний аташе Посольства Австрії в Україні пані Габріеле Хасельсберге.
Президент Івано-Франківської ТПП Андрій Левкович відмітив, що наш край та Австрію поєднують давні зв’язки, спільна історія, географія та подібний клімат.
Андрій Левкович розповів гостям про потенціал Івано-Франківщини та можливі напрямки майбутньої співпраці між підприємцями Прикарпаття та Австрії: «Таких напрямків є багато. Це і можливі спільні інвестиційні проєкти в сільське господарство (закрема у виноградарство та виноробство в Дністровському регіоні, який кліматично є подібним до північної Австрії, що славиться своїми винами), в деревообробку і меблеве виробництво та інші галузі. Наших підприємців цікавлять австрійські технології та обладнання для переробки харчових продуктів».
Віце-президент Івано-Франківської ТПП Марія Савка розповіла гостям про міжнародні проєкти Палати та перспективи спіпраці в таких проєктах. Також М. Савка повідомила про грантові проєкти сприяння релокованому бізнесу та підприємствам, які знаходяться в «прифронтових» регіонах.
Андрій Левкович пригадав, що Івано-Франківська ТПП вже мала досвід презентації Івано-Франківщини в Австрії. Також Палата раніше приймала австрійських гостей з лекціями для наших підприємців щодо особливостей австрійського законодавства, зокрема в зовнішньо-торгівельних стосунках.
«Багато наших партнерств та проєктів з Австрією, економічних і культурних, були розпочаті, але призупинені спочатку через ковід, потім через вторгнення росії в Україну. Очевидно, що зараз настав час їх відновити», - переконаний Андрій Левкович.
Габріеле Хасельсберге подякувала за теплий прийом та запевнила в максимальній підтримці розвитку взаємовигідних партнерських стосунків як в економіці, торгівлі та інвестиціях, так і в культурних, пізнавальних та консультаційних проєктах.
>

Прокоментуйте статтю!

Автор дізнається Вашу думку!