Blog

Перебування офіційної делегації Івано-Франківської ТПП в Німеччині. Підсумки
Автор
Перегляди 615
Дата публікації 2023-02-26

В лютому 2023 року, делегація Івано-Франківської торгово-промислової палати перебувала в північно-західній Німеччині, в регіонах Східної Фрізії та Папенбургу, на запрошення місцевої регіональної ТПП.

Під час засідання президії Торгово-промислової палати Східної Фрізії та Папенбургу в місті Емдені ми подякували німецькому уряду, німецьким волонтерам, бізнесменам та всім німцям за дуже вагому та хвилюючу військову, економічну та гуманітарну підтримку України в ці непрості часи.

«Україна дуже швидко після нашої перемоги стане членом Євросоюзу. І тому ми закликаємо німецький бізнес готуватися до інвестування в Україну…

…Україна володіє третиною світових чорноземів, в Україні є 117 видів корисних копалин. В тому числі значні запаси літію, титану, марганцевої руди, сланцевого газу, залізної руди. В Україні є прекрасна школа інженерів - українські інженери створили ракету Нептун, яка потопила крейсер «Москва», ми збудували «Мрію», українці виробляли авіамотори, авіаносці, космічні ракети та інші високотехнологічні вироби.

Разом з цим, ми вбачаємо перспективи в розвитку креативних індустрій - ІТ, архітектури та урбаністики, кіно. Безперечно Україна стане ще більш цікавою для туризму», - про це ми говорили в своїй презентації для німецьких підприємців.

Презентація інвестиційних можливостей України загалом та Івано-Франківщини зокрема викликала жвавий інтерес серед німецьких бізнесменів, про що свідчили десятки запитань від присутніх підприємців та журналістів.

«Ми готові до взаємовигідної співпраці з німецьким бізнесом. Перше - інвестиції, друге - кредити та третє - технології - це те, що найбільш потрібне Україні від партнерів з Німеччини», - такою була підсумовуюча теза нашої презентації.

Керівники ТПП Східної Фрізії та Папенбургу - президент палати доктор Бернард Бронс та директор Макс-Мартін Дейнхард висловили переконання в налагодженні взаємовигідної співпраці між підприємцями країн та торгово-промисловими палатами.

В програмі перебування делегації в Німеччині була і зустріч з Арно Ульріхом, бургомістром містечка Іглов.

З перших днів повномасштабного вторгнення російських окупантів громада Іглов відгукнулася та ініціювала збір та відправлення гуманітарної допомоги в Україну та до польсько-українського кордону, підтримку біженців з України.

Арно Ульріх розповідав: «Зараз в нашій громаді перебуває 80 українців. Майже всі - жінки і діти. Ми забезпечили їх житлом, наші мешканці допомагали всім, чим могли. Наші люди одразу ж відгукнулися, вся мерія була заповнена речами для допомоги.

Українцям в нас в громаді допомагають і волонтери, і штатні працівники мерії».

Результатом зустрічі делегації з бургомістром Іглов стала і ініціатива щодо майбутнього побратимства Іглов та громади Богородчан на Івано-Франківщині.

В програмі перебування в Німеччині була і зустріч з депутатом німецького Бундестагу Юліаном Пальке та регіональним депутатом Міха Гальфвассером. Під час зустрічі обговорили питання регіонального співробітництва та підтримки України. Зокрема, німецькі депутати розповіли про можливість переобладнання для подальшої передачі Україні мікроавтобусів під автомобілі швидкої медичної допомоги.

Наступна зустріч. Голова ради директорів Sparkasse (ощадбанку) регіону Лер-Вітмунд Карстен Рінне розповів про можливе майбутнє кредитування українського бізнесу, зокрема проектів українських підприємців в Німеччині. Такі можливості з’являться після очікуваних рішень європейських структур.

В місті Емдені була цікава зустріч в компанії Енеркон, яка є лідером з виробництва вітряків.

Компанія виробляє вітряки-рекордсмени Е126, які мають висоту 198 метрів, діаметр лопастей 128 метрів, а потужність 7580 кіловат.

Делегація Івано-Франківської ТПП зустрілася з Яном-Берндом Мантаєм, відповідальним за Business Development Central & Northern Europe.

Ян-Бернард Мантай розповів, що компанія Енеркон виробляє, монтує та проводить гарантійний супровід вітряків, яких працює по світу вже десятки тисяч. Окупність вітряків складає 7 років, при тому, що період роботи вітряка без втручань складає 25 років!

Під час зустрічі в Енерконі ми розповіли про «вітрові можливості» України, зокрема про регіони Карпат та Причорномор‘я та висловили сподівання на майбутню взаємовигідну роботу компанії в Україні.

Підсумовуючи: дуже позитивні враження від зустрічей, віра в те, що Україна після перемоги стане більш цікавою для світу, для топових інвесторів, для туризму. Адже вже зараз всі з цікавістю спостерігають за народом, який стоїть на передовій в боротьбі світла з темрявою, демократії з деспотією, порядку з хаосом.

>

Прокоментуйте статтю!

Автор дізнається Вашу думку!